Rýžové nudle s krůtím masem a zeleninou

8. června 2016 v 13:16 | Jess |  Jídlo
Na 5 - 6 porcí (á 284 kCal nebo á 237 kCal) budete potřebovat:
1 celé krůtí prso (cca 500 gramů)
4-5 bílých paprik (cca 300 gramů)
5 mrkví (cca 300 gramů)
1/2 balení směsi klíčků (100 gramů)
1 balení koření "Vitana Čína 30g"
1/2 balení širokých rýžových nudlí (100 gramů)
3 polévkové lžíce slunečnicového nebo řepkového oleje


Nádobí:
2 hrnce, pánev (vařečky, prkénka, nože apod. nemá smysl psát Usmívající se)

Postup:
1) Maso, papriky i mrkve očistíme. Maso a papriky nakrájíme na zhruba centimetrové kostičky, mrkve na co nejtenčí kolečka.
2) Protože celé množství se nevejde najednou na pánev, připravíme si velký hrnec se zhruba půl litrem vroucí vody na vedlejší vařič.
3) Postupně na lžičce oleje (vždy po přendání obsahu do hrnce dáme na pánev další lžíci) nejprve osmahneme krůtí maso, které po osmahnutí přednáme do hrnce s vodou, pak mrkve a nakonec papriky s klíčky.
4) Do hrnce s masem a zeleninou přisypeme celý sáček koření "Čína," které obsahuje kromě bylinek i sůl, takže již není potřeba dosolovat. Hrnec přikryjeme poklicí a směs necháme zhruba 20 minut podusit.
5) Po 20 minutách, kdy jen průběžně kontrolujeme, zda v hrnci nedošla voda (na závěr vaření by ale ve směsi neměla být přebytečná voda, takže ji necháme vyvařit a případně přidáváme po malých troškách), vezmeme druhý hrnec, do kterého na zhruba 5 minut namočíme rýžové nudle ve studené vodě. Uvaříme si vodu ve varné konvici, studenou vodu z nudlí slijeme a nudle necháme v horké vodě povařit asi 3-4 minuty.
6) Slijeme horkou vodu z nudlí, směs masa a zeleniny, ze které by se mezitím měla vyvařit všechna voda, přisypeme k nudlím a pořádně zamícháme. A je hotovo.

Dobrou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama